Register
Naam - persoon
Bom-Aulit, Eleonora (Nora) de (° 1879 - ✝ 1955)
Na een kortstondige relatie met Lode Ontrop huwde ze op 24 augustus 1901 met Emmanuel de Bom. Door haar permanent wankele gezondheid en de hoge mate waarin ze beïnvloed was door de (waan-)ideeën van 'waterdokter' Alwyn van Son, bleef het huwelijk echter 'in alle betekenissen van het woord onvruchtbaar'.
Durrieu, (graaf) Paul (° 1855 - ✝ 1925)
Archivaris, kunsthistoricus en specialist in verband met oude, verluchte manuscripten. Tussen 1885 en 1902 werkte hij in het Louvre in Parijs. Hij is de editeur van de Heures de Turin, waarin hij als eerste een gelijkenis opmerkte met het werk van de gebroeders Van Eyck.
Haeghen, Ferdinand vander (° 1830 - ✝ 1913)
Voorzitter van de Maatschappij der Vlaamsche Bibliophielen (1882-1913) en hoofdbibliothecaris van de Gentse Universiteitsbibliotheek (1869-1911). Hij beschikte over een gigantische collectie (veelal zeldzame) boeken. Hij was de stichter van de 'Bibliotheca Belgica', lid van de 'Société des Beaux-Arts de Gand' en oprichter van het Oudheidkundig Museum.
Als bibliofiel en collectioneur van alles wat er in Gent werd gedrukt, was hij zeer geïnteresseerd in de publicaties van drukker Julius de Praetere, en het was wellicht ook via hem dat Van de Woestijne Vander Haeghen kende.
Indextermen
Naam - instituut/vereniging
Universiteitsbibliotheek GentVlaamsche Kring, De
Naam - persoon
Bom, Emmanuel deBom-Aulit, Eleonora (Nora) de
Delisle, Léopold
Durrieu, Paul
Haeghen, Ferdinand vander
Woestijne, Karel van de
Woestijne-Van Hende, Maria (Mariette) van de
Naam - plaats
AntwerpenGent
Parijs
Sint-Amandsberg
Sint-Martens-Latem
Turijn
Titel - boek
Boom-gaard der vogelen en der vruchten, DeHeures de Turin. Quarante-cinq feuillets à peinture provenant des très belles heures de Jean de France, duc de Berry
Titel - gedicht
De dag, – zooals een zoele zoenHoe ben ik aan me-zelf, hoe ben ik aan’t verleden
Leiezangen
Wanneer ik sterven zal, vol dagen en vol lasten
Titel - krant/tijdschrift
Tijdschrift voor Boek- en BibliotheekwezenXXe eeuw