<Resultaat 1326 van 1419

>

Copie Den Heere Ad. Hoste
uitgever
te Gent

WelEdele Heer,
Sedert 17 April schreef ik U 3 brieven,[1] waarop ik door U met géén enkel antwoord vereerd werd!!
Ik schreef U daarin o.a. dat ik gaarne, nu 't boekje Ibsen verschenen is, en, volgens overeenkomst, in mijn volste recht, het nog te ontvangen honorarium (60 frs) zou bekomen.[2] Ik voegde erbij, dat ik in geldverlegenheid ben, wat waar is, maar toch eigenlijk niet hoefde gezegd te worden, vooral indien U die bijzonderheid niet gewichtig genoeg toescheen om zonder verder verwijl mijn verzoek te beantwoorden.
Ik verzocht U ook om 11 auteursexemplaren: het getal was door U niet bepaald, en U hadt me zelf de verzekering gegeven, dat het "op eenige ex[emplaren] niet aankwam". Nu ben ik, door uw weigering om mij te antwoorden, verplicht geworden zelf exemplaren van mijn boekje bij een boekhandelaar te koopen.
Bij dezen veroorloof ik mij U voor de laatste maal beleefdelijk te verzoeken eenig antwoord te geven op mijn schrijven.
Intusschen bied ik U mijn beleefdste groeten.
Hoogachtend
Em[manuel]de Bom
Dahliastr[aat] 21.

Annotations

[1] Er werden van De Bom aan Hoste geen brieven teruggevonden, geschreven tussen 6 april (brief 83) en 2 mei 1893 (deze brief).

Register

Naam - persoon

Bom, Emmanuel Karel De (° Antwerpen, 1868-11-09 - ✝ Kalmthout, 1953-04-14)

Bibliothecaris, journalist en schrijver. Medeoprichter van Van Nu en Straks. Gehuwd met Nora Aulit op 24/08/1901 in Antwerpen.

Hoste, Adolf (° Gent, 1846-10-01 - ✝ Gent, 1915-06-01)

Boekhandelaar en van 1891 tot 1909, in opvolging van C.Annoot-Braeckman, gerenommeerd drukker-uitgever te Gent. Gaf naast tijdschriften als Kunst en leven, Land en volk, Het Nederlandsch Museum, De toekomst, Volkskunde, het werk uit van o.m. P.Anri, H.Baelden, J.van Beers, A. Bergmann, E.de Bom, C.Buysse, P.Fredericq, Pr.van Duysse, P.de Mont, M.Rooses, H.Swarth, J.Vuylsteke, I.Teirlinck. Gaf in 1882 Rodenbachs Gudrun uit. Was de officiële drukker-uitgever van het Willemsfonds. Lid van het Taalverbond Gent.